English | Nederlands | Romania

Clinica pentru tratamentul dependentei

Ce este dependenta?

Termenul ,,dependenta” este folosit in mod comun cu referire la dependenta de alcool si droguri. Cu toate acestea, oamenii pot deveni dependenti si de anumite comportamente nocive, printre care se numara si pariurile, jocurile de noroc, mancatul, sexul, cheltuielile impulsive.

Aceste comportamente stimuleaza eliberarea in creier a unor substante chimice, interpretate ca ,,rasplata”. Persoanele care sufera de o dependenta comportamentala simt mai multa adrenalina atunci cand se implica in anumite actiuni care pot deveni compulsive, in ciuda consecintelor daunatoare pe care le provoaca.

Aceasta sectiune contine informatii si resurse referitoare la dependenta de alcool sau droguri si la comportamentele compulsive cum ar jocurile de noroc. Sfaturile se bazeaza pe cei 30 de ani de experienta pe care i-am acumulat in tratarea dependentei.

Lee Taylor, coordonatorul terapiei familiale la Castle Craig, vorbeste in clipul de mai sus despre efectele nocive ale dependentei, care afecteaza profund nu numai persoana dependenta, cat si comportamentele si relatiile din interiorul familiei.