English | Nederlands | Romania

Clinica pentru tratamentul dependentei

Terapie prin arta

Artista noastra rezidenta la Castle Craig, Ingrid Christie, coordoneaza grupul de terapie prin arta in studioul special conceput.  

Grupul de arta incurajeaza creativitatea si promoveaza stima de sine. De asemenea, reduce nivelul de stres si stimuleaza pacientii sa isi exploreze sentimentele. Pacientii si terapeutii personali discuta apoi lucrarile in timpul sedintelor individuale.

Studioul este situat departe de clinica principala si inconjurat de o priveliste superba, oferind pacientilor mediul ideal pentru a-si explora imaginatia.

Cum se desfasoara atelierul de arta

Ingrid foloseste un stil artistic abstract, care nu necesita experienta anterioara, dand libertate de expresie fiecarui individ. Ea ii invata pe pacienti cum sa foloseasca diverse materiale, cum ar fi acuarelele, pastelul, vopselele in ulei, creioanele sau colajul si ii familiarizeaza cu operele artistilor din anii 1900 pana in prezent.

"Ma uimesc mereu creatiile pacientilor si legatura dintre rezultatul artistic si starea de spirit a persoanei in cauza." - Ingrid Christie, profesoara de arta, rezidenta la Castle Craig.

"Grupul de arta mi-a redat libertatea. Cand pictam, nu ma gandeam la problemele mele si astfel am invatat mai multe despre mine. Fiecare pictura este diferita. Prin picturi, mi-am exprimat stari si sentimente traite."

-Menno

Galeria de Arta din Castle Craig

Vizitati si Pagina de Facebook cu lucrari a grupului de arta de la Castle Craig