English | Nederlands | Romania

Clinica pentru tratamentul dependentei

Terapii specializate

Terapiile practicate la clinica noastra sunt integrate intr-un program personalizat de tratament. Fiecare pacient are un terapeut personal, care il ghideaza pe calea recuperarii. Unii dintre terapeutii nostri au trecut ei insisi prin experienta dependentei.

Mai jos, am listat principalelor terapii disponibile la Castle Craig. Dati click pe titluri pentru a afla mai multe informatii despre fiecare tip de terapie in parte.

Terapie individuala

Terapia individuala da pacientului sansa de a vorbi in particular cu un terapeut sub protectia confidentialitatii. Acest lucru permite identificarea si sa adresarea principalelor cauze care au provocat dependenta.

Terapie de grup

Pacientii lucreaza impreuna, se confrunta unul cu celalalt, empatizeaza, se sustin si vad schimbarile pozitive intervenite pe parcursul terapiei.

Terapie cognitiv-comportamentala

Terapia cognitiv-comportamentala este o metoda de terapie bazata pe discutii cu un terapeut. Aceasta schimba gandurile negative, atitudinile si comportamentele care blocheaza recuperarea. Ajuta pacientii sa inteleaga ca trebuie sa-si asume personal responsabilitatea in loc sa accepte rolul de victima.  

Terapie familiala

Programul de terapie in familie ajuta pacientii si familiile acestora sa comunice din nou si sa reconstruiasca relatiile vatamate din cauza dependentei. Acestia isi  repara relatiile apropiate si isi impartasesc sentimentele de rusine, durere si furie. 

Terapie pentru tulburarea de stres post-traumatic

Pacientii care sufera de stres post-traumatic invata cum sa faca fata reactiilor psihologice si fiziologice provocate de amintirile traumatizante. Ii ajutam sa-si infrunte amintirile, sa le verbalizeze si in cele din urma sa isi continue vietile fara a apela la alcool sau droguri pentru a bloca aceste amintiri.

Program pentru dependenta de jocuri

Terapia pentru dependenta de jocuri se bazeaza pe Modelul Minnesota, combinat cu terapia cognitiv-comportamentala.  

Tulburari de alimentatie

Tulburarile de alimentatie sunt tratate ca boli in care exista o relatie problematica cu mancarea. Alte simptome ale celor cu tulburari de nutritie sunt: impulsivitatea, spiritul perfectionist si o stima de sine subdezvoltata.

Terapie pentru suferinta unei pierderi

Suferinta apare nu numai dupa moartea cuiva drag, dar si dupa divort, despartire, avort, accident cerebral vascular, pierderea unei parti a corpului, mutarea de acasa sau pierderea locului de munca. Ii invatam pe pacienti despre cele cinci stagii ale suferintei (negarea, furia, negocierea, deprimarea, acceptarea) pentru ca ei sa inteleaga ce li se intampla si sa isi gestioneze sentimentele.

Desensibilizare si retratare prin miscarile oculare (EMDR)

Desensibilizarea si retratarea prin miscarile oculare (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing - EMDR) este o terapie folosita in caz de trauma. EMDR este un tratament inovator care ajuta pacientii cu tulburari de stres post-traumatic sa proceseze amintirile negative si emotiile suprimate.

Meditatia

Meditatia ajuta la tratarea stresului, anxietatii, depresiei si comportamentelor compulsive. Pacientii trebuie sa recunoasca si sa se detaseze de sentimentele negative in loc sa caute o eliberare prin consumul de alcool sau droguri.

Alte terapii specializate includ:

  • Terapia de grup pentru tulburari de alimentatie
  • Grupul de prevenire a recidivei
  • Terapia dependentelor multiple
  • Terapia de grup pentru femei
  • Grupul adultilor din familii cu parinti alcoolici
  • Terapia de grup prin meditare asupra propriului organism
  • Terapia de cuplu
  • Terapia competentelor necesare pentru a face fata dependentei

Inapoi la: Tratament