English | Nederlands | Romania

Clinica pentru tratamentul dependentei

Desensibilizare si retratare prin miscari oculare

Va invitam sa urmariti clipul video subtitrat in limba romana de mai sus, in care Linda Hill, consultant in terapia prin desensibilizarea si retratarea prin miscarile oculare si psihoterapeut la Castle Craig, descrie efectele traumei asupra creierului.

Unele persoane devin dependente atunci cand incearca sa faca fata durerii cauzate de o trauma nerezolvata. In lipsa identificarii si tratarii problemelor traumatice, sansele ca persoanele sa invinga dependenta sunt minime.

Terapia prin desensibilizare si retratare prin miscarile oculare (EMDR - in engleza eye movement desensitisation and reprocessing) este un tratament inovativ care ii ajuta pe pacientii ce sufera de o tulburare de stres post-traumatic sa proceseze amintirile si emotiile negative suprimate. Ii ajuta sa atinga rapid scopurile terapeutice si determina schimbari vizibile pe termen lung.

Trauma poate fi una dintre cauzele ce dau nastere dependentei. Prin intermediul EMDR, pacientii capata constiinta de sine si gandire in perspectiva, putand astfel alege modul in care reactioneaza la amintirile traumatizante. Multe studii atesta eficienta ridicata a terapiei de tip EMDR in tratarea tulburarilor de stres post-traumatic.

Tratamentul EMDR in cadrul clinicii noastre

In timpul sedintei de terapie, pacientii sunt incurajati sa rememoreze evenimentele traumatizante, acordand atentie in mod constient miscarii oculare si senzatiilor corpului. Acest proces poate fi unul complex daca exista multe experiente legate de sentimente si ganduri negative. Sedintele de terapie EMDR continua pana la eliberarea totala de emotiile si amintirile traumatizante.