English | Nederlands | Romania

Clinica pentru tratamentul dependentei

Terapie cognitiv-comportamentala

Ce este terapia cognitiv-comportamentala?

Terapia cognitiv-comportamentala este o „terapie conversationala”, personalizata, care schimba gandirea negativa, atitudinea si comportamentul ce blocheaza recuperarea. Terapeutii nostri, instruiti in  terapia cognitiv-comportamentala, ajuta pacientii dependenti sa:

Terapia cognitiv-comportamentala este o „terapie conversationala” personalizata, care schimba gandirea negativa, atitudinea si comportamentul ce blocheaza recuperarea.
  • Recunoasca situatii care ar putea provoca recaderea
  • Faca fata mai eficient la astfel de situatii
  • Invete cum sa evite sentimentele negative
  • Abordeze situatiile cu o atitudine pozitiva si asertiva.

O abordarea mai structurata a reabilitarii

Terapia cognitiv-comportamentala este o abordare structurata, pe termen scurt, care functioneaza bine in combinatie cu restul tratamentului. Impreuna, terapeutul si pacientul stabilesc programul cu obiectivele pentru fiecare sedinta. Terapeutul pune intrebari, prezinta pacientului competentele necesare pentru a face fata dependentei si studiaza reactiile acestuia. Pacientii primesc teme pe care le discuta si comenteaza in cadrul urmatoarei sedinte.

Acesta este un tratament personalizat, flexibil, care poate fi adaptat pentru diverse persoane si organizat in diferite formule, inclusiv ca terapie de grup sau individuala.

Aplicarea terapiei cognitiv-comportamentale in tratarea dependentei la Castle Craig 

Noi ajutam pacientii sa constientizeze faptul ca trebuie sa isi exercite responsabilitatea personala, mai degraba decat sa accepte rolul de victima. Demontarea sentimentului de negare, dezvoltarea constiintei de sine si o perspectiva pozitiva asupra dependentei determina schimbari de atitudine majore. Terapia cognitiv-comportamentala este terapia propusa de noi pentru diagnosticul dual, mai ales in cazurile de tulburari alimentare