English | Nederlands | Romania

Clinica pentru tratamentul dependentei

Terapie familiala

In urmatorul material video subtitrat in limba romana, Lee Taylor, coordonatorul terapiei familiale la spitalul nostru, vorbeste despre efectele dependentei asupra familiei.

Implicarea membrilor familiei in tratamentul dependentei de alcool, droguri si jocuri de noroc, precum si a retelelor de suport formate din prieteni si colegi este esentiala pentru o recuperare de succes. Cu cat acestia cunosc mai multe despre dependenta, cu atat mai bune sunt si rezultatele recuperarii pacientului. 

Refacerea relatiilor deteriorate

Programul nostru terapeutic ajuta atat pacientii, cat si familiile acestora sa isi impartaseasca sentimentele de rusine, suferinta si furie, sa comunice din nou si sa-si refaca relatiile.

Scopul nostru este sa:

  • Educam familiile despre boala dependentei si sa le ajutam sa inteleaga comportamentul persoanelor dependente
  • Ghidam familia in a face fata problemelor ridicate de dependenta
  • Sprijinim si ajutam membrii familiei sa-si refaca vietile.

De ce si cum implicam prietenii si familia

Alcoolismul, dependenta de droguri si celelalte dependente au un efect traumatizant si distructiv asupra familiei, prietenilor si colegilor de serviciu. Noi implicam familia in toate fazele tratamentului, chiar dinaintea internarii. Oferim terapie specializata atat pacientului, cat si membrilor familiei. 

Invitam membrii familiei sa viziteze Castle Craig duminica, atunci cand are loc programul familial. Acesta consta in prelegeri educationale despre alcool si droguri, sesiuni de terapie in familie si intalniri de ajutorare, cum ar fi Al Anon sau Familii Anonime.